Pelletkachel kopen Hoogezand

Vergelijk installateurs pelletketels Hoogezand

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoogezand kopen biedt jou de kans om woningen op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er is keuze uit diverse type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van onze vergelijker vind jij handige adviezen die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg drie type kachels:

  kachel installateur 9601

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan specifieke factoren. Onder andere: huis-specificaties, wat het doel is, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9601
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2022)

Bent u op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoogezand iets om te overwegen. Denk aan de MINTA AIR (8 S1) van het merk RedMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €850
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Groningengebruikt 2860 kWh stroom en stookt 2860 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €168,00 in juni 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Hoogezand vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de CV-ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer mensen kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Hoogezand waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van juni 2022 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hoogezand

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een duurzame en aantrekkelijke keuze: minder uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €650 per ketel.

pelletkachel installateurs in hoogezand


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en mogelijke offerte verzonden zal worden. De meeste uitvoerders focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn diverse vragen inzake je huis. Denk aan het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door je informatie kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook randvoorwaarden als kleur / design en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en kies voor een geschikte installateur in Hoogezand. Vraag naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hoogezand


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Hoogezand?

Tegenwoordig zijn er allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen €600 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Beauty 13 LUX (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.
 • SLIM MOD 8 CANALISATIE (AMG S.p.A.), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • ivo.tec 15 kW water+ (Wodtke), vermogen 15,1 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Hoogezand. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9600, 9601, 9602, 9603.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!