Pelletkachel kopen Zuidbroek

Vergelijk installateurs pelletketels Zuidbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zuidbroek kopen maakt het mogelijk om je huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er zijn meerdere type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl check je samengestelde aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9636

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan verscheidene zaken. Onder andere: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9636
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zuidbroek zeer interessant. Een voorbeeld is de LX up 12 Linea Glass van het merk CMGOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €900
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Midden-Groningenverbruikt 2860 kWh stroom en 2860 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €168,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Zuidbroek vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een HR ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel consumenten overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Zuidbroek waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2022 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zuidbroek

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie is toepasbaar voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een milieubewuste en aantrekkelijke oplossing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €500 per ketel.

pelletkachel installateurs in zuidbroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte aangeleverd moet worden. Veel uitvoerders zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we diverse vragen die gaan over je woonobject. Denk aan de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van de gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of juist een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook facetten als en soort kachel en de grootte spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en selecteer een goed bekendstaande installateur in Zuidbroek. Let op beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zuidbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Zuidbroek?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk niet misselijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is ligt tussen €500 en €1050. Je kunt denken aan:

 • Loren (CS-Thermos), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Cayenne-Power7 (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Sirio (Ambiente & Calore), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Zuidbroek. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9636.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!