Pelletkachel kopen Borger-Odoorn

Vergelijk installateurs pelletketels Borger-Odoorn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Borger-Odoorn kopen biedt jou de kans om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met velerlei kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via deze website check jij accurate raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 9531

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van verschillende randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9531
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Borger-Odoorn geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Kalista 8 air van het merk Kalon / Giove GroupEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1300
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Borger-Odoorngebruikt 3170 kWh stroom plus 3170 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €194,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Borger-Odoorn vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je HR ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel consumenten gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Borger-Odoorn waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in juli 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is om deze reden wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Borger-Odoorn

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel kan benut worden voor verwarming van de woning en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een duurzame en prijstechnisch interessante mogelijkheid: lagere CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1050 per systeem.

pelletkachel installateurs in borger-odoorn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en eventuele offerte aangeleverd moet worden. Veel bedrijven plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen relevante vragen met betrekking tot jouw woonobject. Onder andere de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van uw info kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als het design en de afmetingen hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Borger-Odoorn. Let op klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Borger-Odoorn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Borger-Odoorn?

Momenteel bestaan er verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs verleidelijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is ligt tussen €550 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Cortina 10 (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • AURA (3Spark by MAXI Srl), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Monica (Ravelli), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Borger-Odoorn. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9530, 9531.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente