Pelletkachel kopen Steendam

Vergelijk installateurs pelletketels Steendam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Steendam kopen stelt jou in staat om de woning zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Je vindt tal van soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van onze tool tref jij uitgebreide adviezen die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9629

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door diverse randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, de wensen, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9629
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Steendam wellicht iets voor jou. Denk aan de Ecofire Anita 9 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1450
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Groningengebruikt 2860 kWh stroom plus 2860 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €168,00 in juni 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Steendam vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de HR ketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer huizenbezitters oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Steendam waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juni 2022 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Steendam

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De ketel draagt zorg voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een duurzame en aantrekkelijke oplossing: beperkte broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €850 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in steendam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en eventuele offerte toegezonden mag worden. Veel experts werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u speciale vragen met betrekking tot je huis. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels de gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of puur een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als kleur / design en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en kies voor een professionele installateur in Steendam. Vraag om ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Check of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Steendam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Steendam?

Momenteel bestaan er veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk verleidelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €950 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Petit (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Cayenne 14 / Cayenne 14C (AMG S.p.A.), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • Venere (Ambiente & Calore), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Steendam. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9629.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!