Pelletkachel kopen Slochteren

Vergelijk installateurs pelletketels Slochteren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Slochteren kopen stelt jou in staat om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn velerlei installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker bekijk jij waardevolle gegevens die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 modellen:

  kachel installateur 9621

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van meerdere onderdelen. We spreken over: soort huis, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9621
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Slochteren misschien we dé oplossing. Denk aan de PG 13 van het merk Esperia Technology S.R.LNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €1400
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Midden-Groningengebruikt 2860 kWh stroom en 2860 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €168,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Slochteren vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de gasketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de mensen gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Slochteren waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2022) zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Slochteren

Een alternatieve is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De installatie wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en prijstechnisch interessante mogelijkheid: minder CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €1500 per ketel.

pelletkachel installateurs in slochteren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte toegezonden zal worden. De meeste experts doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we verschillende vragen ten aanzien van uw woning. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op de info kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een product die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als het gewenste model en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en selecteer een goed bekendstaande installateur in Slochteren. Let op recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Slochteren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Slochteren?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan duizenden pelletkachel & pelletketel systemen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar niet mis. Het bedrag dat toepasbaar is ligt tussen de €850 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • KLEAN (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • NSAC 150 (AMG S.p.A.), vermogen 13,6 [KW], €680 subsidie.
 • AURA (3Spark by MAXI Srl), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Slochteren. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9620, 9621.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!