Pelletkachel kopen Kiel-Windeweer

Vergelijk installateurs pelletketels Kiel-Windeweer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kiel-Windeweer kopen opent nieuwe deuren om een huis duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met diverse soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van onze tool lees je actuele info die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 9605

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van verscheidene variabelen. Je kunt denken aan: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9605
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2022)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kiel-Windeweer zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de BM 75 van het merk Esperia Technology S.R.LOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1450
 • Aangename warmte, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Groningenverbruikt 2860 kWh stroom en 2860 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €168,00 in juni 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Kiel-Windeweer vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Legio woningeigenaren neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Kiel-Windeweer waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juni 2022) wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Kiel-Windeweer

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De installatie zorgt voor het CV systeem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en besparende oplossing: beperkte CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €400 per systeem.

pelletkachel installateurs in kiel-windeweer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welke klant informatie en uiteraard de offerte verzonden kan worden. De meeste specialisten zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen aangaande je woonobject. Onder andere het soort woning, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels uw data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als de kleur en de grootte spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en kies voor een erkende installateur in Kiel-Windeweer. Houd rekening met verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kiel-Windeweer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Kiel-Windeweer?

Momenteel bestaan er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar aanlokkelijk. Het bedrag waar je recht op hebt ligt tussen de €700 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Sabina (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
 • Acciaio Modello 12 Canalizatta (AMG S.p.A.), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • ivo.safe 8 kW water+ (Wodtke), vermogen 8,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Kiel-Windeweer. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9605.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!