Pelletkachel kopen Schildwolde

Vergelijk installateurs pelletketels Schildwolde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schildwolde kopen biedt jou de kans om de woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We onderscheiden velerlei modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van onze website tref jij actuele toelichtingen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 9626

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met verscheidene zaken. Belangrijk zijn: soort huis, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9626
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Schildwolde misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de LP up 6 Cru-z van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1200
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Midden-Groningenverbruikt 2860 kWh stroom en 2860 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €168,00 in juni 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Schildwolde vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een HR ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat huizenbezitters oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Schildwolde waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juni 2022 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Schildwolde

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De installatie kan gebruikt worden voor een CV toepassing en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een groene en prijstechnisch interessante optie: beperkte vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1300 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in schildwolde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte toegezonden moet worden. De meeste experts plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we een aantal vragen over jouw huis. U kunt denken aan de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op uw verstrekte info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook zaken als het gewenste model en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en ga aan de slag met een goede installateur in Schildwolde. Bekijk de recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Schildwolde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Schildwolde?

Momenteel bestaan er allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard niet misselijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen de €500 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • TERMO PLUS 23 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 23 [KW], €1400 subsidie.
 • NSE (M2) (AMG S.p.A.), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Commo 18 (Alfaplam), vermogen 18,9 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Schildwolde. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9621, 9626.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!