Pelletkachel kopen Lageland

Vergelijk installateurs pelletketels Lageland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lageland kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er is keuze uit velerlei modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van deze website bekijk jij omvangrijke aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9623

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door diverse aspecten. Onder andere: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9623
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lageland geen gek idee. Denk aan de Dame van het merk EdilKaminMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1350
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Groningengebruikt 2860 kWh stroom en 2860 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €168,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Lageland vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je CV-ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat huizenbezitters preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Lageland waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Lageland

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel draagt zorg voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een groene en kostenbesparende installatie: lagere vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €500 per product.

pelletkachel installateurs in lageland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. De meeste bedrijven plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen speciale vragen over uw huis. Bijvoorbeeld de categorie woning, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van de ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als de kleur en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en selecteer een uitstekende installateur in Lageland. Vraag naar recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lageland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Lageland?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletkachel / pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk verleidelijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €500 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Termo Perla Lux (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,5 [KW], €1400 subsidie.
 • SLIM 75 (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • ADURO H1 v2 (Aduro), vermogen 6,8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Lageland. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9623.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!