Pelletkachel kopen Exloërveen

Vergelijk installateurs pelletketels Exloërveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Exloërveen kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van onze website tref je omvangrijke toelichtingen die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9574

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door verscheidene zaken. Denk aan: soort huis, de wensen, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9574
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Exloërveen zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de SPV-M13 BEATRICE van het merk EvaCalorMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €700
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Borger-Odoornconsumeert 3170 kWh stroom en nog eens 3170 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €194,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Exloërveen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je gasketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio huizenbezitters preferereneen luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Exloërveen waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juli 2022 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Exloërveen

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en besparende mogelijkheid: minder CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1250 per model.

pelletkachel installateurs in exloerveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. Veel bedrijven werken in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn relevante vragen omtrent jouw woning. Voorbeelden zijn de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels uw data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of puur een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als kleur / design en de afmetingen doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en selecteer een betrouwbare installateur in Exloërveen. Kijk naar reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Exloërveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Exloërveen?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt honderden pelletketel & pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk verleidelijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is varieert tussen de €400 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Sprint Maiolica (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • MILANO8-BKR (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • PE Nova water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Exloërveen. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9574.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!