Pelletkachel kopen 1e Exloërmond

Vergelijk installateurs pelletketels 1e Exloërmond

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in 1e Exloërmond kopen biedt jou de kans om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn meerdere modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via onze website ontdek je praktische informatie die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 9573

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van allerlei randvoorwaarden. Denk aan: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9573
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in 1e Exloërmond iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de LP up 6 Icona Black van het merk CMGNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €950
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Borger-Odoorngebruikt 3170 kWh stroom plus 3170 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €194,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel 1e Exloërmond vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de gasketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer huizenbezitters overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in 1e Exloërmond waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in 1e Exloërmond

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie draagt zorg voor verwarming van de woning en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en aantrekkelijke keuze: beperkte uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1400 per product.

pelletkachel installateurs in 1e-exloermond


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. De meeste adviseurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u relevante vragen omtrent het huis. Relevant zijn de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op uw ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook variabelen als het gewenste model en de maatvoering doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en ga aan de slag met een geschikte installateur in 1e Exloërmond. Vraag om klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in 1e Exloërmond


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in 1e Exloërmond?

Hedendaags vind je verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €600 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • Sprint Acciaio (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • MILANO8-WKR (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • PE water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in 1e Exloërmond. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9573.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!