Pelletkachel kopen Ellertshaar

Vergelijk installateurs pelletketels Ellertshaar

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ellertshaar kopen stelt je in de gelegenheid om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden velerlei kachels, met unieke specificaties en voordelen. Middels onze vergelijker lees jij waardevolle informatie die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 9535

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van diverse factoren. Bijvoorbeeld: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9535
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ellertshaar zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Fire HR van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1150
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Borger-Odoorngebruikt 3170 kWh stroom en nog eens 3170 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €194,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Ellertshaar vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een gasketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Ellertshaar waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juli 2022 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ellertshaar

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een bewuste en besparende mogelijkheid: lagere uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €400 per installatie.

pelletkachel installateurs in ellertshaar


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte verstuurd kan worden. De meeste uitvoerders zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we relevante vragen die gaan over jouw huis. Bijvoorbeeld de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door de ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als en soort kachel en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en ga in zee met een erkende installateur in Ellertshaar. Vraag naar recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ellertshaar


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Ellertshaar?

Momenteel bestaan er diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt loopt uiteen tussen €400 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Smart (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • WATT9-K (AMG S.p.A.), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • PAT SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Ellertshaar. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9535.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!