Pelletkachel kopen Bronnegerveen

Vergelijk installateurs pelletketels Bronnegerveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bronnegerveen kopen biedt jou de kans om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt verschillende installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via deze website ontdek jij veelzijdige gegevens die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9526

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene randvoorwaarden. Denk aan: jouw soort woning, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9526
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bronnegerveen misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de Viktor 8 (airplus) / Torsby van het merk Nordic FireOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1050
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Borger-Odoornconsumeert 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €194,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Bronnegerveen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de gasketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer consumenten denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Bronnegerveen waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2022) kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Bronnegerveen

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel draagt zorg voor de centrale verwarming en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een milieuvriendelijke en voordelige mogelijkheid: minder uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, biomassa is relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €900 per systeem.

pelletkachel installateurs in bronnegerveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. De meeste bedrijven zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen belangrijke vragen aangaande de woning. U kunt denken aan het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op uw ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of meer een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als kleur / design en de afmetingen doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en ga in zee met een erkende installateur in Bronnegerveen. Let op ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bronnegerveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Bronnegerveen?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan duizenden pelletkachel of pelletketel producten die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs extra interessant. De totale subsidie waar je recht op hebt varieert tussen de €950 en €1000. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • LW up 15 Steel LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.10C-ABAR (AMG S.p.A.), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • PO 03-7 Family.nrg light selection (Wodtke), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Bronnegerveen. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9526.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!