Pelletkachel kopen 2e Exloërmond

Vergelijk installateurs pelletketels 2e Exloërmond

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in 2e Exloërmond kopen stelt jou in staat om het huis zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt meerdere kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels onze website bekijk jij veelzijdige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 installaties:

  kachel installateur 9571

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke factoren. Bijvoorbeeld: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9571
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in 2e Exloërmond misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de Ecofire Carlotta idro 15 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1300
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Relatief weinig onderhoud
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Borger-Odoornverbruikt 3170 kWh stroom en nog eens 3170 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €194,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel 2e Exloërmond vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de HR ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel consumenten preferereneen inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in 2e Exloërmond waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in juli 2022 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in 2e Exloërmond

Een andere populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een milieubewuste en prijstechnisch interessante installatie: lagere CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1000 per kachel.

pelletkachel installateurs in 2e-exloermond


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en misschien de offerte toegezonden moet worden. De meeste bedrijven zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen verschillende vragen over de woning. U kunt denken aan het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook factoren als en soort kachel en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en kies een goed bekendstaande installateur in 2e Exloërmond. Check de referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in 2e Exloërmond


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in 2e Exloërmond?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk zeer belangrijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen €650 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Cupido (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • ROUND8K-W / Curva 8 (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • CW21 water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in 2e Exloërmond. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9571.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!