Pelletkachel kopen Klijndijk

Vergelijk installateurs pelletketels Klijndijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Klijndijk kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met verscheidene installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl vind jij veelzijdige adviezen die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 7871

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels allerlei factoren. Je kunt denken aan: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7871
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Klijndijk iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Ecofire Rosella 9 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1000
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Borger-Odoornverbruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €194,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Klijndijk vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de CV-ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel consumenten preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Klijndijk waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Klijndijk

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel is toepasbaar voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een bewuste en relatief goedkope mogelijkheid: minder broeikasuitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €700 per kachel.

pelletkachel installateurs in klijndijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de informatie en misschien de offerte aangeleverd kan worden. Veel aannemers focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn belangrijke vragen inzake de woning. Onder andere de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door uw info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als de kleur en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en selecteer een erkende installateur in Klijndijk. Check de reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Klijndijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Klijndijk?

Tegenwoordig zijn er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit duizenden pelletketel & pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar aanlokkelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €450 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Hydro 24 Vetro (Punto Fuoco), vermogen 23 [KW], €1400 subsidie.
 • Aqua 16 Classic Iron (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • BOXTHERM 70 BASIC (9 M1) (MCZ), vermogen 9,8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Klijndijk. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7871.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!