Pelletkachel kopen Buinerveen

Vergelijk installateurs pelletketels Buinerveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Buinerveen kopen biedt jou de kans om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan meerdere soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van deze pagina doorzoek je bruikbare adviezen die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 9524

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van verschillende zaken. Denk aan: jouw type woning, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9524
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Buinerveen zeer interessant. Denk aan de Drum LW up 15 van het merk CMGMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1350
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Borger-Odoornverbruikt 3170 kWh stroom en nog eens 3170 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €194,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Buinerveen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een CV-ketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 6 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio mensen preferereneen luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Buinerveen waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juli 2022) lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Buinerveen

Een nieuwe is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Dit model kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en besparende installatie: lagere CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €950 per installatie.

pelletkachel installateurs in buinerveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. Veel adviseurs zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u relevante vragen m.b.t. het woonobject. Relevant zijn de categorie woning, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door je ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als ambiance en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Buinerveen. Check de recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Buinerveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Buinerveen?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over duizenden pelletkachel & pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen varieert tussen €650 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • LW up 15 Pad LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.8C-AGPAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • family.nrg air+ (Wodtke), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Buinerveen. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9524.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!