Pelletkachel kopen Eesergroen

Vergelijk installateurs pelletketels Eesergroen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eesergroen kopen opent nieuwe deuren om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via de pelletkachel-vergelijker bekijk je bruikbare aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit drie type kachels:

  kachel installateur 9537

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. diverse zaken. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9537
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Eesergroen een uitstekende optie. Dat kan zijn de Lodi 10 van het merk InvictaMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1400
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Borger-Odoornverbruikt 3170 kWh stroom en nog eens 3170 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €194,00 in juni 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Eesergroen vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je CV-ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Eesergroen waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (juni 2022) zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is dus wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Eesergroen

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een bewuste en kostenbesparende mogelijkheid: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €900 per installatie.

pelletkachel installateurs in eesergroen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar welk adres details en tevens de offerte aangeleverd moet worden. Veel aannemers zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we verschillende vragen ten aanzien van het huis. Relevant zijn de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door deze informatie kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook variabelen als uitstraling en de grootte spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Eesergroen. Let op beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Eesergroen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Eesergroen?

In de huidige situatie zijn er allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit duizenden pelletketel & pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs niet misselijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €950 en €1000. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Antigua (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Italfuoco8-K (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • PE SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Eesergroen. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9537.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!