Pelletkachel kopen Westdorp

Vergelijk installateurs pelletketels Westdorp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westdorp kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn diverse installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. deze website lees je handige gegevens die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 type modellen:

  kachel installateur 9534

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van allerlei randvoorwaarden. Onder andere: jouw type woning, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9534
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Westdorp zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Aqua 18.5 van het merk Fontana SRLEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1400
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Borger-Odoornconsumeert 3170 kWh stroom en nog eens 3170 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €194,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Westdorp vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je gasketel. Deze ketel stookt op biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Westdorp waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juli 2022 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Westdorp

Een andere populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem wordt gebruikt voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een groene en aantrekkelijke optie: minder vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1000 per systeem.

pelletkachel installateurs in westdorp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie de productinfo en wellicht een offerte verstuurd zal worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we verschillende vragen inzake jouw huis. Denk aan het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van de data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als de kleur en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Westdorp. Vraag naar ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Westdorp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Westdorp?

Hedendaags vind je verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn duizenden pelletketel / pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €800 en €1500. Je kunt denken aan:

 • Vision Ermetica (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Qlima Rosada 103 M-Line (AMG S.p.A.), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • Ray SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Westdorp. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9534.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!