Pelletkachel kopen Drouwenermond

Vergelijk installateurs pelletketels Drouwenermond

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Drouwenermond kopen opent nieuwe deuren om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn tal van type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van onze tool vind je toepasbare raadgeving die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9523

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van velerlei variabelen. Bijvoorbeeld: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9523
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Drouwenermond zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Eko 6 van het merk MegaOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €1150
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Borger-Odoorngebruikt 3170 kWh stroom plus nog eens 3170 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €194,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Drouwenermond vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een HR ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat Hollanders oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Drouwenermond waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2022 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is om deze reden geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Drouwenermond

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijs-interessante optie: beperkte vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1450 per model.

pelletkachel installateurs in drouwenermond


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de details en tevens de offerte verstuurd kan worden. De meeste specialisten zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u speciale vragen aangaande je woonobject. Belangrijk zijn de grootte van het huis de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als ambiance en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Drouwenermond. Vraag om reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Drouwenermond


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Drouwenermond?

Er zijn op dit moment verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt honderden pelletkachel of pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend niet misselijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen €950 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • LW up 15 Monde LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.8C-ABAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • easy.nrg air+ (Wodtke), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Drouwenermond. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9523.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!