Pelletkachel kopen Buinen

Vergelijk installateurs pelletketels Buinen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Buinen kopen opent nieuwe deuren om jouw woning duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Je vindt velerlei type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van onze tool check je actuele aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 9528

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van allerlei aspecten. Bijvoorbeeld: type huis, het doel van de kachel, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9528
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Buinen wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Ecofire Miriam 9 Pro 2 van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1250
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Borger-Odoornverbruikt 3170 kWh stroom en nog eens 3170 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €194,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Buinen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat bewoners denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Buinen waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Buinen

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie kan benut worden voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een groene en prijstechnisch interessante oplossing: beperkte broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €900 per product.

pelletkachel installateurs in buinen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de details en tevens de offerte aangeleverd mag worden. Veel aannemers focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we speciale vragen aangaande uw woonobject. Belangrijk zijn de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels je gegevens kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook facetten als kleur / design en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en ga voor een goede installateur in Buinen. Vraag om beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Buinen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Buinen?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt varieert tussen de €700 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • LW up 15 Video Mirror LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.10C-AWAR (AMG S.p.A.), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Frank SX rond water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Buinen. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9528.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!