Pelletkachel kopen Borger

Vergelijk installateurs pelletketels Borger

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Borger kopen is bij uitstek geschikt om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit verscheidene kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van onze vergelijker check je samengestelde informatie die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 9531

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van verscheidene variabelen. Je kunt denken aan: woning-specificaties, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9531
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Borger geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Model NSE (M1) – Miriam 10 K-KKA van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €750
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Borger-Odoornconsumeert 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €194,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Borger vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de CV-ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer huizenbezitters neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Borger waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juli 2022 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Borger

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een duurzame en relatief goedkope optie: beperkte CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1400 per systeem.

pelletkachel installateurs in borger


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en wellicht een offerte toegezonden mag worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u relevante vragen over je woonobject. Denk aan de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van je ingevulde data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als kleur / design en de grootte doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Borger. Let op verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Borger


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Borger?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk niet misselijk. Het exacte bedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen de €550 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ambra (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • Qlima Fiorina 74 S-Line (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Smart SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Borger. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9530, 9531.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!