Pelletkachel kopen Odoorn

Vergelijk installateurs pelletketels Odoorn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Odoorn kopen faciliteert de mogelijkheid om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt diverse type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Middels de pelletkachel-vergelijker vind jij praktische details die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 7873

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: type huis, de wensen, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7873
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Odoorn zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de Aromy Silent van het merk ThermorossiOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €650
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Borger-Odoorngebruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €194,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Odoorn vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je HR ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel consumenten kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Odoorn waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Odoorn

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Dit model kan benut worden voor de centrale verwarming en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en kostenbesparende keuze: beperkte vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €1350 per product.

pelletkachel installateurs in odoorn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en wellicht een offerte verzonden mag worden. Veel monteurs werken in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u wat vragen ten aanzien van de woning. U kunt denken aan het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als het design en de maatvoering hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en ga in zee met een goede installateur in Odoorn. Bekijk de referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Odoorn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Odoorn?

Recent kun je gebruik maken van meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan honderden pelletketel & pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is loopt uiteen tussen de €650 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Nova 7 (Puros), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 12 Turbo compact glass (Moretti Design), vermogen 14,4 [KW], €1400 subsidie.
 • PHILO COMFORT AIR POWER (MCZ), vermogen 13,8 [KW], €690 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Odoorn. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7873.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!