Pelletkachel kopen Bronneger

Vergelijk installateurs pelletketels Bronneger

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bronneger kopen is bij uitstek geschikt om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt meerdere installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van deze pagina tref je uitgebreide raadgeving die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 9527

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan specifieke randvoorwaarden. Denk aan: jouw type huis, het doel, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9527
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Bronneger misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Polly van het merk AustroflammNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1500
 • Design en warme sfeer tegen een scherpe prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volledig automatisch
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Borger-Odoorngebruikt 3170 kWh stroom en stookt 3170 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €194,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Bronneger vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de bewoners overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Bronneger waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is dus wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Bronneger

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Dit model is toepasbaar voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en prijs-interessante installatie: beperkte CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1250 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in bronneger


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. Veel bedrijven zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn relevante vragen ten aanzien van jouw woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van de info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als kleur / design en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende experts en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Bronneger. Vraag om recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bronneger


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Bronneger?

Momenteel bestaan er verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk extra interessant. De totale subsidie dat toepasbaar is schommelt tussen €850 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • LW up 15 Video black LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.10C-AGPAR (AMG S.p.A.), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Frank SX vlak water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Bronneger. Wat zijn voor mij de opties om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9527.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!