Pelletkachel kopen Odoornerveen

Vergelijk installateurs pelletketels Odoornerveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Odoornerveen kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker lees jij accurate raadgeving die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 7874

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels diverse facetten. Belangrijk zijn: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7874
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Odoornerveen iets om te overwegen. Dat kan zijn de Vertigo 8.0 van het merk Fontana SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €850
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Borger-Odoorngebruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €194,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Odoornerveen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je gasketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren gaan voor een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Odoornerveen waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Odoornerveen

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem wordt gebruikt voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een groene en relatief goedkope keuze: lagere vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €1000 per kachel.

pelletkachel installateurs in odoornerveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en wellicht een offerte toegezonden moet worden. De meeste experts zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen belangrijke vragen die gaan over uw huis. Belangrijk zijn de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van uw data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of juist een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook facetten als het design en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en ga in zee met een erkende installateur in Odoornerveen. Vraag naar recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Odoornerveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Odoornerveen?

Recent kun je gebruik maken van diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit honderden pelletkachel of pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €900 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • Stella 7 (Puros), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 14 Turbo compact glass (Moretti Design), vermogen 16,5 [KW], €1400 subsidie.
 • LOOP AIR (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Odoornerveen. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7874.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!