Pelletkachel kopen Drouwen

Vergelijk installateurs pelletketels Drouwen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Drouwen kopen biedt jou de kans om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden verschillende type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van onze website lees jij veelzijdige info die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 9533

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met velerlei aspecten. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, het doel, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9533
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Drouwen zeker een goede optie. Denk aan de BABY FIVE ARIEL van het merk TSPNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1250
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Borger-Odoorngebruikt 3170 kWh stroom en stookt 3170 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €194,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Drouwen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je CV-ketel. Deze installatie werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel bewoners kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Drouwen waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (juli 2022) kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Drouwen

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De installatie wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een milieubewuste en relatief goedkope keuze: minder broeikasuitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €1450 per kachel.

pelletkachel installateurs in drouwen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en uiteraard de offerte aangeleverd zal worden. De meeste experts werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je diverse vragen over uw woning. U kunt denken aan het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van de ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als kleur / design en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en selecteer een professionele installateur in Drouwen. Vraag om reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Drouwen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Drouwen?

Momenteel bestaan er allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk niet mis. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €450 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Vision HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • Qlima Fiorina 90 S-Line (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Dave SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Drouwen. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9533.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!