Pelletkachel kopen Valthermond

Vergelijk installateurs pelletketels Valthermond

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Valthermond kopen is bij uitstek geschikt om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. We hebben te maken met velerlei type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van onze website vind je accurate aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 7876

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels allerlei randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, wat het doel is, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7876
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Valthermond wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Club Air 2.0 van het merk MCZMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €500
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Borger-Odoornconsumeert 3170 kWh stroom plus nog eens 3170 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €194,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Valthermond vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je gasketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer bewoners preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Valthermond waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (juli 2024) lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Valthermond

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel is geschikt voor een CV toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en prijstechnisch interessante mogelijkheid: lagere uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, biomassa is relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €900 per systeem.

pelletkachel installateurs in valthermond


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar welk adres details en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. De meeste uitvoerders doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u diverse vragen die gaan over uw huis. Bijvoorbeeld de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels uw info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of meer een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook variabelen als het gewenste model en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en kies voor een erkende installateur in Valthermond. Kijk naar verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Valthermond


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Valthermond?

Hedendaags vind je allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €850 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • STB 18 / Super Triciolo 17,5 (Puros), vermogen 15,5 [KW], €775 subsidie.
 • Aqua 18 Turbo compact glass (Moretti Design), vermogen 21,5 [KW], €1400 subsidie.
 • MUSA COMFORT AIR UP (MCZ), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Valthermond. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7876.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!