Pelletkachel kopen 2e Valthermond

Vergelijk installateurs pelletketels 2e Valthermond

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in 2e Valthermond kopen maakt het mogelijk om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Je vindt verscheidene installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker ontdek je toepasbare raadgeving die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen drie soorten kachels:

  kachel installateur 7877

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door diverse factoren. We spreken over: type huis, het doel, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7877
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in 2e Valthermond misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de Excelent 10-WED / Wit van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1200
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Borger-Odoorngebruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €194,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel 2e Valthermond vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je gasketel. Deze installatie werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer Nederlanders denken na over een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in 2e Valthermond waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in 2e Valthermond

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De biomassaketel wordt gebruikt voor het CV systeem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een milieubewuste en besparende mogelijkheid: minder broeikasuitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1150 per kachel.

pelletkachel installateurs in 2e-valthermond


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar welk adres details en uiteraard de offerte verstuurd moet worden. Veel specialisten focussen zich op hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn relevante vragen aangaande uw huis. Onder andere de grootte van de woning de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op uw informatie maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als de kleur en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en ga aan de slag met een geschikte installateur in 2e Valthermond. Let op referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in 2e Valthermond


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in 2e Valthermond?

Er zijn op dit moment verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel modellen die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk niet mis. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen de €950 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Stubo 12 / Grazia 12 / Graziosa – model STC 12.2 (Puros), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Aqua 18 -All Style (Moretti Design), vermogen 20,7 [KW], €1400 subsidie.
 • MUSA COMFORT AIR POWER UP (MCZ), vermogen 13,8 [KW], €690 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in 2e Valthermond. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7877.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!