Pelletkachel kopen Valthe

Vergelijk installateurs pelletketels Valthe

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Valthe kopen maakt het mogelijk om uw huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit verscheidene type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door deze pagina tref je samengestelde informatie die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 7872

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan allerlei zaken. Onder andere: woning-specificaties, het stoomniveau, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7872
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Valthe geen gek idee. Denk aan de ALPINA LP9 van het merk CAMINETTIOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €600
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Borger-Odoorngebruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €194,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Valthe vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de gasketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de bewoners oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Valthe waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in april 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Valthe

Een krachtige en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en voordelige installatie: beperkte CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1300 per model.

pelletkachel installateurs in valthe


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en tevens de offerte verzonden moet worden. Veel specialisten zijn actief in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we diverse vragen met betrekking tot je huis. Bijvoorbeeld het soort woning, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op je informatie maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of puur een model die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als en soort kachel en de grootte zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en selecteer een betrouwbare installateur in Valthe. Bekijk de referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Valthe


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Valthe?

Momenteel bestaan er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over honderden pelletkachel of pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar verleidelijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen de €900 en €1000. Je kunt denken aan:

 • Moira (Punto Fuoco), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Aqua 16 Classic Stone / Piramid Stone (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • BOXTHERM 70 SLIDE (9 M1) (MCZ), vermogen 9,8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Valthe. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7872.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!