Pelletkachel kopen Zandberg

Vergelijk installateurs pelletketels Zandberg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zandberg kopen is bij uitstek geschikt om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met verscheidene soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van deze pagina bekijk jij veelzijdige informatie die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 9564

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels verschillende randvoorwaarden. Je kunt denken aan: soort huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9564
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Zandberg geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Tondo van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €850
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Borger-Odoorngebruikt 3170 kWh stroom en nog eens 3170 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €194,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Zandberg vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel bewoners oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Zandberg waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juli 2022) lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zandberg

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een groene en aantrekkelijke keuze: beperkte vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €1200 per systeem.

pelletkachel installateurs in zandberg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. De meeste monteurs plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u wat vragen over uw woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels de info kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als uitstraling en de grootte spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en kies voor een erkende installateur in Zandberg. Vraag naar verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zandberg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Zandberg?

Momenteel bestaan er veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen de €850 en €1150. Je kunt denken aan:

 • Mimosa (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • EASY.M1-K (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ray water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Zandberg. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9564.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!