Pelletkachel kopen Ees

Vergelijk installateurs pelletketels Ees

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ees kopen stelt je in de gelegenheid om een huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt meerdere kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van onze tool check jij accurate aanbevelingen die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 type modellen:

  kachel installateur 9536

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door verschillende zaken. Bijvoorbeeld: type huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9536
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ees misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Class Idro Ceramic 24 MAJO.IDRO24-KAR van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €700
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Borger-Odoorngebruikt 3170 kWh stroom en stookt 3170 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €194,00 in juni 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Ees vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je gasketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat bewoners denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Ees waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juni 2022 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Ees

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en aantrekkelijke optie: beperkte vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €550 per systeem.

pelletkachel installateurs in ees


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte aangeleverd moet worden. Veel bedrijven werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen verschillende vragen m.b.t. je woonobject. Relevant zijn het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door je verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als ambiance en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en selecteer een geschikte installateur in Ees. Vraag naar beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ees


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Ees?

Recent kun je gebruik maken van meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel systemen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard verleidelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen de €950 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • Free (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Italfuoco8-N-W (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • CW21 SX water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Ees. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9536.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!