Pelletkachel kopen Nieuw-Buinen

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuw-Buinen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuw-Buinen kopen is bij uitstek geschikt om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met diverse type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels onze vergelijker vind jij waardevolle gegevens die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 9521

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan verscheidene facetten. Denk aan: type woning, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9521
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuw-Buinen iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Vesta van het merk Moretti DesignMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €700
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Borger-Odoornverbruikt 3170 kWh stroom en nog eens 3170 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €194,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Nieuw-Buinen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de gasketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio Nederlanders denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Nieuw-Buinen waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (juli 2022) zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuw-Buinen

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem wordt aangeraden voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en aantrekkelijke installatie: lagere CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €1100 per product.

pelletkachel installateurs in nieuw-buinen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en wellicht een offerte verzonden mag worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u relevante vragen ten aanzien van het huis. Onder andere het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op uw info kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als de kleur en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en selecteer een goed bekendstaande installateur in Nieuw-Buinen. Let op recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuw-Buinen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Nieuw-Buinen?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen €850 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • LW up 15 Linea glass LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.6-AWAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • crazy.nrg air+ (Wodtke), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Nieuw-Buinen. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9520, 9521.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!