Pelletkachel kopen Exloo

Vergelijk installateurs pelletketels Exloo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Exloo kopen biedt jou de kans om huizen zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Middels de pelletkachel-vergelijker lees je uitgebreide adviezen die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 7875

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan meerdere factoren. Je kunt denken aan: jouw type huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7875
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Exloo wellicht iets voor jou. Denk aan de Interio 20 van het merk ThermofluxOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €800
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Borger-Odoornverbruikt 3170 kWh stroom plus nog eens 3170 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €194,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Exloo vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de HR ketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer Nederlanders denken na over een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Exloo waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van april 2024 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Exloo

Een efficiënte en is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een duurzame en voordelige installatie: lagere CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, biomassa is relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1200 per product.

pelletkachel installateurs in exloo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en mogelijke offerte verzonden kan worden. Veel adviseurs zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn speciale vragen over uw huis. Denk aan de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als de kleur en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en ga voor een goed bekendstaande installateur in Exloo. Let op klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Exloo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Exloo?

Hedendaags vind je verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs verleidelijk. De totale subsidie dat toe te passen is ligt tussen de €900 en €1000. Je kunt denken aan:

 • Nevis/Atena (Puros), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 16 Turbo compact glass (Moretti Design), vermogen 18,9 [KW], €1400 subsidie.
 • RAAM COMFORT AIR (8 UP! S1) (MCZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Exloo. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7875.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!