Pelletkachel kopen Drouwenerveen

Vergelijk installateurs pelletketels Drouwenerveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Drouwenerveen kopen stelt jou in staat om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden verschillende type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van deze website doorzoek jij praktische informatie die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg drie type modellen:

  kachel installateur 9525

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei factoren. Onder andere: jouw type woning, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9525
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Drouwenerveen zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Lia Plus van het merk CS-ThermosNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €1500
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Borger-Odoornconsumeert 3170 kWh stroom en stookt 3170 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €194,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Drouwenerveen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio woningeigenaren denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Drouwenerveen waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Drouwenerveen

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De ketel draagt zorg voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en kostenbesparende keuze: beperkte broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €400 per model.

pelletkachel installateurs in drouwenerveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie specificaties en wellicht een offerte verzonden zal worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we verschillende vragen ten aanzien van jouw woonobject. Relevant zijn het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels de info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of zelfs een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook factoren als het gewenste model en de grootte spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga voor een erkende installateur in Drouwenerveen. Let op referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Drouwenerveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Drouwenerveen?

Er zijn op dit moment allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar extra interessant. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen €700 en €1250. Je kunt denken aan:

 • LW up 15 Rafale LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.8C-AWAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • PO 03-11-1 Soleo.nrg V12 Air+ (Wodtke), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Drouwenerveen. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9525.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!