Pelletkachel kopen Garminge

Vergelijk installateurs pelletketels Garminge

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Garminge kopen biedt jou de kans om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er is keuze uit tal van soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij onze tool check jij handige adviezen die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 9438

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere variabelen. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9438
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Garminge iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de IDRO SMART 35 van het merk Dielle SRLNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1300
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Drenthegebruikt 3080 kWh stroom en 3080 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €179,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Garminge vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je HR ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel consumenten kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Garminge waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (juli 2022) zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Garminge

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en voordelige keuze: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €1100 per installatie.

pelletkachel installateurs in garminge


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en misschien de offerte verzonden mag worden. De meeste experts doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen diverse vragen inzake jouw huis. U kunt denken aan het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van uw ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook facetten als de kleur en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Garminge. Bekijk de verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Garminge


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Garminge?

Tegenwoordig zijn er meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend extra interessant. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen €850 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Icona Black LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • ADURO H2 v2 (Aduro), vermogen 6,8 [KW], €500 subsidie.
 • Aquas 22 (Tim Sistem), vermogen 19,9 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Garminge. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9438.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!