Pelletkachel kopen Bovensmilde

Vergelijk installateurs pelletketels Bovensmilde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bovensmilde kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan velerlei soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. deze pagina check je omvangrijke details die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9421

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels allerlei factoren. Belangrijk zijn: woning-specificaties, wat het doel is, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9421
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bovensmilde een uitstekende optie. Denk aan de Scirocco 100 EVO van het merk Dielle SRLMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1400
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Drentheverbruikt 3080 kWh stroom plus 3080 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €179,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Bovensmilde vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een HR ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de mensen gaan voor een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Bovensmilde waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Bovensmilde

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en relatief goedkope installatie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1450 per product.

pelletkachel installateurs in bovensmilde

Plaatsen in de buurt:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en misschien de offerte aangeleverd moet worden. De meeste aannemers focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen belangrijke vragen inzake je woonobject. Bijvoorbeeld het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van je verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als en soort kachel en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse experts en ga in zee met een geschikte installateur in Bovensmilde. Bekijk de klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Loop goed na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bovensmilde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Bovensmilde?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat toe te passen is ligt doorgaans tussen de €950 en €1000. Je kunt denken aan:

 • LP up 6 Pad (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Jack water+ 8kW (Wodtke), vermogen 8 [KW], €1400 subsidie.
 • Rittium 3P (Tim Sistem), vermogen 5,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Bovensmilde. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9420, 9421, 9422.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!