Pelletkachel kopen Bruntinge

Vergelijk installateurs pelletketels Bruntinge

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bruntinge kopen opent nieuwe deuren om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. Je vindt verscheidene modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van onze website bekijk je waardevolle aanbevelingen die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 installaties:

  kachel installateur 9435

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door meerdere variabelen. Denk aan: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9435
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bruntinge zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Pueblo 6 van het merk CalimaxEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €550
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te bedienen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Drentheconsumeert 3080 kWh stroom en 3080 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €179,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Bruntinge vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de gasketel. Deze installatie verbruikt biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel consumenten neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Bruntinge waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2022 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Bruntinge

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Deze installatie is geschikt voor het CV systeem en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een groene en besparende beslissing: minder vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €1350 per installatie.

pelletkachel installateurs in bruntinge


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar welke klant informatie en misschien de offerte verstuurd mag worden. De meeste adviseurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u diverse vragen m.b.t. je huis. Belangrijk zijn de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van je data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of puur een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als en soort kachel en de afmetingen hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Bruntinge. Vraag naar klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bruntinge


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Bruntinge?

Er zijn op dit moment allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs verleidelijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen €600 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Dia-Mond LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • AURA (3Spark by MAXI Srl), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 7 CTP 10kW (Tim Sistem), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Bruntinge. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9435.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!