Pelletkachel kopen Zwiggelte

Vergelijk installateurs pelletketels Zwiggelte

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zwiggelte kopen is bij uitstek geschikt om uw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Je vindt velerlei type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van onze tool bekijk je bruikbare adviezen die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 9433

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van diverse factoren. Bijvoorbeeld: type huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9433
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zwiggelte misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de Double 8 air van het merk Kalon / Giove GroupOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1200
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Drenthegebruikt 3080 kWh stroom plus nog eens 3080 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €179,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Zwiggelte vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een gasketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer woningeigenaren neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Zwiggelte waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2022 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Zwiggelte

Een krachtige en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel kan benut worden voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en prijstechnisch interessante optie: lagere vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1150 per product.

pelletkachel installateurs in zwiggelte


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en tevens de offerte verstuurd zal worden. Veel bedrijven zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we diverse vragen inzake je woning. Relevant zijn de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels de ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als het design en de grootte zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en kies een goed bekendstaande installateur in Zwiggelte. Kijk naar beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zwiggelte


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Zwiggelte?

Hedendaags vind je allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletkachel en pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend niet mis. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen de €650 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • LX up 9 Cave (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • FEBE (3Spark by MAXI Srl), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 8 8kW (Tim Sistem), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Zwiggelte. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9433.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!