Pelletkachel kopen Oranje

Vergelijk installateurs pelletketels Oranje

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oranje kopen stelt jou in staat om je woning duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van deze website check jij samengestelde toelichtingen die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 9416

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door verschillende factoren. Denk aan: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9416
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oranje misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de IDRO-MARA14 van het merk KalorOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1350
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Midden-Drenthegebruikt 3080 kWh stroom en 3080 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €179,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Oranje vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een HR ketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Legio bewoners kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Oranje waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juli 2022 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oranje

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel kan gebruikt worden voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en kostenbesparende beslissing: beperkte vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1200 per ketel.

pelletkachel installateurs in oranje


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verstuurd zal worden. Veel bedrijven zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u relevante vragen omtrent je huis. Onder andere het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als de kleur en de grootte zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Oranje. Bekijk de reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Oranje


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Oranje?

Momenteel bestaan er verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen €450 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • LP up 6 Ile (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • ivo.safe 9 kW water+ (Wodtke), vermogen 9,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Insert Idra Maxi (Thermorossi), vermogen 24,7 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Oranje. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9416.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!