Pelletkachel kopen Beilen

Vergelijk installateurs pelletketels Beilen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Beilen kopen stelt jou in staat om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met velerlei soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker tref je praktische info die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 9411

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van velerlei factoren. We spreken over: jouw type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9411
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Beilen een uitstekende optie. Denk aan de EVA van het merk LAST CALOR-Gruppo FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €1000
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Midden-Drentheconsumeert 3080 kWh stroom en 3080 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €179,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Beilen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je CV-ketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer woningeigenaren neigen naar een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Beilen waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2022 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Beilen

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel is geschikt voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een milieuvriendelijke en aantrekkelijke oplossing: minder broeikasuitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €1300 per product.

pelletkachel installateurs in beilen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en mogelijke offerte verzonden zal worden. Veel installateurs focussen zich op een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u een aantal vragen die gaan over uw woonobject. Onder andere de categorie van uw huis, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als kleur / design en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Beilen. Vraag naar beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Beilen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Beilen?

In de huidige situatie zijn er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is loopt uiteen tussen €800 en €1050. Je kunt denken aan:

 • LP up 6 Dual (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • ivo.tec 13 kW water+ (Wodtke), vermogen 13,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Lienz Pidra 6 (Thermorossi), vermogen 6 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Beilen. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9410, 9411, 9412, 9413.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!