Pelletkachel kopen Hoogersmilde

Vergelijk installateurs pelletketels Hoogersmilde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoogersmilde kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan verschillende kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van onze tool ontdek jij samengestelde gegevens die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie soorten installaties:

  kachel installateur 9423

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels meerdere aspecten. Denk aan: jouw type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9423
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2022)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoogersmilde iets om te overwegen. Denk aan de Fusion 12.2 van het merk EllediOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1350
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Drentheconsumeert 3080 kWh stroom en 3080 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €179,00 in juni 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Hoogersmilde vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een CV-ketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer Hollanders preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Hoogersmilde waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2022 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is daardoor wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Hoogersmilde

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie kan gebruikt worden voor het CV systeem en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een bewuste en prijs-interessante mogelijkheid: beperkte uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €1350 per model.

pelletkachel installateurs in hoogersmilde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en uiteraard de offerte verstuurd kan worden. De meeste bedrijven focussen zich op een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we verschillende vragen omtrent het huis. Voorbeelden zijn de grootte van het huis de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van je informatie maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook factoren als ambiance en de grootte zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en maak een keuze voor een erkende installateur in Hoogersmilde. Bekijk de reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hoogersmilde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Hoogersmilde?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk erg serieus. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €700 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • LP up 6 Steel (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Ivo.Smart BM01-4 (9 kW) (Wodtke), vermogen 9 [KW], €1400 subsidie.
 • Rittium 8 6kW (Tim Sistem), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Hoogersmilde. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9423.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!