Pelletkachel kopen Elp

Vergelijk installateurs pelletketels Elp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Elp kopen stelt je in de gelegenheid om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit diverse type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels onze website lees jij handige adviezen die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9442

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene facetten. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9442
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Elp geen gek idee. Denk aan de SPV-M13 GEMMA van het merk EvaCalorOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €1050
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Midden-Drenthegebruikt 3080 kWh stroom en stookt 3080 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €179,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Elp vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de HR ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel consumenten denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Elp waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juli 2022 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Elp

Een krachtige en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De ketel wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en kostenbesparende installatie: minder CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1050 per product.

pelletkachel installateurs in elp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de details en mogelijke offerte verstuurd zal worden. Veel bedrijven zijn actief in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen speciale vragen m.b.t. het huis. Denk aan de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van je ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of juist een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als en soort kachel en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en ga voor een geschikte installateur in Elp. Bekijk de recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Elp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Elp?

Er zijn op dit moment diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk aanlokkelijk. Het bedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen de €450 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Linea Glass LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Luna (Ambiente & Calore), vermogen 5,1 [KW], €500 subsidie.
 • PP 510 A (TMC Srl), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Elp. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9442.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!