Pelletkachel kopen Spier

Vergelijk installateurs pelletketels Spier

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Spier kopen maakt het mogelijk om uw huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt velerlei modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Via deze website vind je accurate raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 9417

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van verscheidene zaken. Belangrijk zijn: jouw type huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9417
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Spier een uitstekende optie. Dat kan zijn de MUSA COMFORT AIR 14 van het merk MCZNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1400
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Drentheverbruikt 3080 kWh stroom plus 3080 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €179,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Spier vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je CV-ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio consumenten gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Spier waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is dan ook een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Spier

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en kostenbesparende keuze: lagere CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €1350 per product.

pelletkachel installateurs in spier

Plaatsen in de regio:

Veelbesproken merken:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verstuurd kan worden. De meeste experts werken in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u wat vragen ten aanzien van het huis. Voorbeelden zijn het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van de ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook aspecten als de kleur en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en kies voor een geschikte installateur in Spier. Kijk naar recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Spier


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Spier?

Recent kun je gebruik maken van meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard erg serieus. Het exacte bedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €650 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • LP up 6 Linea Glass (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • ivo.safe 11 kW water+ (Wodtke), vermogen 11,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Dorica Pidra Supreme Metalcolor (Thermorossi), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Spier. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9417.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!