Pelletkachel kopen Orvelte

Vergelijk installateurs pelletketels Orvelte

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Orvelte kopen maakt het mogelijk om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er zijn velerlei modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl vind je toepasbare adviezen die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 9441

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verscheidene zaken. We spreken over: jouw soort huis, het stoomniveau, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9441
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Orvelte zeer interessant. Je kunt kiezen voor de AIKE AIR OYSTER / EGO 2.0 OYSTER van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1200
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Drentheverbruikt 3080 kWh stroom plus nog eens 3080 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €179,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Orvelte vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de CV-ketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de mensen gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Orvelte waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van juli 2022 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Orvelte

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De installatie is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een bewuste en relatief goedkope beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, biomassa is goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €750 per kachel.

pelletkachel installateurs in orvelte


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en mogelijke offerte verzonden zal worden. De meeste monteurs zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u wat vragen aangaande jouw woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van de woning de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op de info kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of liever een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als uitstraling en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en kies een geschikte installateur in Orvelte. Vraag naar referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Orvelte


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Orvelte?

Recent kun je gebruik maken van diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletketel / pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is loopt uiteen tussen de €850 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ile LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Commo 18 (Alfaplam), vermogen 18,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Rittium 20 hydro (Tim Sistem), vermogen 19,9 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Orvelte. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9441.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!