Pelletkachel kopen Balinge

Vergelijk installateurs pelletketels Balinge

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Balinge kopen stelt jou in staat om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt verschillende type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker lees jij bruikbare aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9437

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels diverse onderdelen. Onder andere: jouw soort woning, de wensen, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9437
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Balinge zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de MILANO8-KKR van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €800
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Midden-Drenthegebruikt 3080 kWh stroom en 3080 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €179,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Balinge vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer Hollanders overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Balinge waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Balinge

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De pelletketel zorgt voor het CV systeem en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een groene en prijs-interessante oplossing: minder vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €800 per product.

pelletkachel installateurs in balinge


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. Veel installateurs zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen met betrekking tot het huis. Relevant zijn het type huis, de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van uw informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als ambiance en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en ga aan de slag met een goede installateur in Balinge. Vraag om ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Balinge


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Balinge?

Hedendaags vind je verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend extra interessant. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €950 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Dual LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • ADURO H1 v2 (Aduro), vermogen 6,8 [KW], €500 subsidie.
 • Aquas 15 (Tim Sistem), vermogen 14,6 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Balinge. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9437.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!