Pelletkachel kopen Kollumerland en Nieuwkruisland

Vergelijk installateurs pelletketels Kollumerland en Nieuwkruisland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kollumerland en Nieuwkruisland kopen biedt jou de kans om een woning duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan verschillende installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van deze website doorzoek jij veelzijdige adviezen die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 type modellen:

  kachel installateur 9299

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met specifieke randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9299
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kollumerland en Nieuwkruisland zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de Belvedere 22 van het merk KloverMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruislandverbruikt 2640 kWh stroom plus nog eens 2640 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €165,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Kollumerland en Nieuwkruisland vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de HR ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio consumenten preferereneen luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Kollumerland en Nieuwkruisland waar experts u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Kollumerland en Nieuwkruisland

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem kan gebruikt worden voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als bewuste en voordelige oplossing: minder CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €1300 per ketel.

pelletkachel installateurs in kollumerland-en-nieuwkruisland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en tevens de offerte aangeleverd zal worden. Veel uitvoerders zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen diverse vragen die gaan over je woonobject. Belangrijk zijn de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van uw verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of meer een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als en soort kachel en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en ga in zee met een goede installateur in Kollumerland en Nieuwkruisland. Check de recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kollumerland en Nieuwkruisland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Kollumerland en Nieuwkruisland?

Recent kun je gebruik maken van diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat honderden pelletkachel en pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs verleidelijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is ligt tussen de €450 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Wanna Idro (Dal Zotto S.P.A), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Norma RR10C-K (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • HR100 (Ravelli), vermogen 12,6 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Kollumerland en Nieuwkruisland. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9299.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente