Pelletkachel kopen Mantinge

Vergelijk installateurs pelletketels Mantinge

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Mantinge kopen stelt jou in staat om uw woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden velerlei installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van onze tool check jij praktische aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9436

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. diverse factoren. We spreken over: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9436
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Mantinge geen gek idee. Dat kan zijn de TETI van het merk 3Spark by MAXI SrlOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €750
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Een zeer hoog rendement
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Midden-Drentheverbruikt 3080 kWh stroom plus 3080 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €179,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Mantinge vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de gasketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Mantinge waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2022 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Mantinge

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante optie: minder CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €1350 per ketel.

pelletkachel installateurs in mantinge


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en mogelijke offerte verstuurd zal worden. Veel bedrijven zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn belangrijke vragen met betrekking tot de woning. Relevant zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van je informatie maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als kleur / design en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en ga aan de slag met een professionele installateur in Mantinge. Check de recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Mantinge


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Mantinge?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk niet mis. De totale subsidie waar je recht op hebt loopt uiteen tussen de €650 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • Drum LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • TETI (3Spark by MAXI Srl), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 8 10kW (Tim Sistem), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Mantinge. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9436.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!