Pelletkachel kopen Hijken

Vergelijk installateurs pelletketels Hijken

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hijken kopen stelt jou in staat om de woning zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er zijn verscheidene soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij accurate details die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9415

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. diverse onderdelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9415
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hijken wellicht iets voor jou. Denk aan de MCZ FLUX HYDRO 15 van het merk MCZOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1350
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Drenthegebruikt 3080 kWh stroom en 3080 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €179,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Hijken vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat huizenbezitters overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Hijken waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (juli 2022) zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is om deze reden zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hijken

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie wordt aangeraden voor een centrale verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een groene en relatief goedkope installatie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €850 per model.

pelletkachel installateurs in hijken


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie de productinfo en misschien de offerte verstuurd kan worden. De meeste monteurs zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen een aantal vragen aangaande je huis. Voorbeelden zijn de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van uw informatie maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een model die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als en soort kachel en de grootte hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en selecteer een goede installateur in Hijken. Let op referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hijken


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Hijken?

Er zijn op dit moment veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen de €600 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • LP up 6 Icona Mirror (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • ivo.safe 8 kW water+ (Wodtke), vermogen 8,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Saint Moritz Pidra 6 (Thermorossi), vermogen 6 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Hijken. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9415.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!