Pelletkachel kopen Wijster

Vergelijk installateurs pelletketels Wijster

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wijster kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Je vindt meerdere soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door onze tool check jij handige toelichtingen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen drie soorten installaties:

  kachel installateur 9418

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden. We spreken over: soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9418
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wijster zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de HSP 2.17 HOME 713.07 van het merk Haas & SohnOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1300
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Drentheconsumeert 3080 kWh stroom en 3080 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €179,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Wijster vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de CV-ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de consumenten kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Wijster waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Wijster

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De ketel kan benut worden voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en kostenbesparende keuze: beperkte vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €400 per installatie.

pelletkachel installateurs in wijster

Plaatsen in de omgeving:

Gangbare modellen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en uiteraard de offerte aangeleverd moet worden. Veel adviseurs plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u diverse vragen met betrekking tot het woonobject. Belangrijk zijn de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van uw gegevens kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of juist een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als het gewenste model en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en maak een keuze voor een goede installateur in Wijster. Check de recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wijster


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Wijster?

Er zijn op dit moment verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €700 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • LP up 6 Luke (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • ivo.safe 13 kW water+ (Wodtke), vermogen 13,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Dorica Pidra Supreme Majolica (Thermorossi), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Wijster. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9418.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!