Pelletkachel kopen Smilde

Vergelijk installateurs pelletketels Smilde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Smilde kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er zijn meerdere soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels de pelletkachel-vergelijker tref je praktische details die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen drie type modellen:

  kachel installateur 9422

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels verscheidene zaken. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, de wensen, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9422
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Smilde misschien we dé oplossing. Denk aan de Dustin 24 van het merk densanNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1200
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Midden-Drentheverbruikt 3080 kWh stroom en 3080 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €179,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Smilde vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een HR ketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel consumenten neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Smilde waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juli 2022 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is dus geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Smilde

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een bewuste en besparende installatie: minder CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €1500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in smilde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar welk adres details en speciaal ook de offerte verstuurd moet worden. Veel monteurs zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn wat vragen over jouw woonobject. Bijvoorbeeld het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van de gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als en soort kachel en de maatvoering doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en kies een professionele installateur in Smilde. Let op beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Smilde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Smilde?

Momenteel bestaan er verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk erg serieus. Het exacte bedrag dat toepasbaar is schommelt tussen €500 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • LP up 6 Rafale (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Ivo.Smart BM01-4 (8 kW) (Wodtke), vermogen 8 [KW], €1400 subsidie.
 • Rittium 7 CTP 6kW (Tim Sistem), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Smilde. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9422.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!