Pelletkachel kopen Hooghalen

Vergelijk installateurs pelletketels Hooghalen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hooghalen kopen is bij uitstek geschikt om je woning op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit meerdere soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van onze website doorzoek je veelzijdige gegevens die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9414

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met verscheidene onderdelen. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9414
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hooghalen zeer interessant. Denk aan de HP60 van het merk SchengerNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1200
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Midden-Drentheconsumeert 3080 kWh stroom en nog eens 3080 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €179,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Hooghalen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je gasketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer woningeigenaren oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Hooghalen waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (juli 2022) zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hooghalen

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem wordt gebruikt voor verwarming van de woning en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijs-interessante mogelijkheid: minder CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €600 per systeem.

pelletkachel installateurs in hooghalen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en tevens de offerte verstuurd zal worden. De meeste specialisten zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen belangrijke vragen omtrent de woning. U kunt denken aan de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een product die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als het gewenste model en de grootte zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en ga voor een professionele installateur in Hooghalen. Kijk naar reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hooghalen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Hooghalen?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over honderden pelletkachel of pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk erg serieus. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €900 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • LP up 6 Icona Black (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • ivo.tec 15 kW water+ (Wodtke), vermogen 15,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Montreux Pidra 6 (Thermorossi), vermogen 6 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Hooghalen. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9414.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!