Pelletkachel kopen Zuidveld

Vergelijk installateurs pelletketels Zuidveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zuidveld kopen biedt jou de kans om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn tal van type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels onze website doorzoek jij samengestelde gegevens die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 9432

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met meerdere factoren. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, het doel, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9432
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zuidveld zeer interessant. Bijvoorbeeld de Aqua 14 Style Elegance van het merk Moretti DesignEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1000
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Midden-Drenthegebruikt 3080 kWh stroom en nog eens 3080 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €179,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Zuidveld vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een HR ketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer consumenten denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Zuidveld waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juli 2022 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Zuidveld

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel draagt zorg voor een CV toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een milieubewuste en prijs-interessante oplossing: beperkte vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1000 per installatie.

pelletkachel installateurs in zuidveld


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie de informatie en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen belangrijke vragen omtrent jouw huis. Belangrijk zijn de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door je ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als uitstraling en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en ga voor een professionele installateur in Zuidveld. Vraag naar ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zuidveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Zuidveld?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar erg serieus. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt tussen de €450 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • LP uo 6 Video Mirror (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • EBE (3Spark by MAXI Srl), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 7 CTP 8kW (Tim Sistem), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Zuidveld. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9432.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!